Voorkomen van pijnlijke voeten

Wat u kan doen tegen pijnlijke voeten?

Pijnlijke voeten kunnen niet altijd voorkomen worden, maar u kunt er zelf veel aan doen om het risico op het ontstaan van pijnlijke voeten te verminderen. Een goed passende schoen is belangrijk. In deze schoen moet er voldoende ruimte zijn voor de tenen.

Dragen van goed schoeisel

Het dragen van slippers kan leiden tot pijnlijke voeten. De spieren in de voet moeten grote inspanningen verrichten om de slipper op zijn plaats te houden, dat uiteindelijk problemen aan de voet kan opleveren.

Evenals een verkeerde houding kan een zware belasting voor de voeten vormen, waardoor op termijn pijnlijke voeten kunnen ontstaan.

Door goed schoeisel en het in acht nemen van voorzorgen, kunt u het ontstaan van pijnlijke voeten voorkomen. Hebt u toch pijnlijke voeten, wacht dan niet te lang met het contact opnemen met Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner).

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.