De podoloog

De podoloog weet raad

Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) biedt professionele hulp bij pijnlijke voeten. Na het stellen van de diagnose wordt een passende behandeling in gang gezet. Podologen zijn wettelijk erkende paramedici, die een HBO opleiding gevolgd hebben en daardoor in staat zijn veel voetproblemen op te lossen.

Verminderen van pijnklachten

Podologische behandeling

De behandelingen zijn gericht op het wegnemen of verminderen van pijnklachten aan de voet of enkel. Hiervoor heeft de podoloog de beschikking over een aantal hulpmiddelen, zoals steunzolen, siliconen teenstukjes en silicone ortheses.

Schoenadvies

Pijnlijke voeten kunnen ook andere plaatsen in het lichaam pijn geven, zoals de rug en knieën. Vaak is verkeerd schoeisel een directe oorzaak van pijnlijke voeten. Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) adviseert welk schoeisel het meest geschikt is en stelt eventuele aanpassingen voor om de pijn te verzachten.

Echografie

Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) heeft zich ook gespecialiseerd in echografie. Door gebruik te maken van geluidsgolven kan door de huid heen gekeken worden en worden afwijkingen aan de botten en gewrichten zichtbaar.

De klachten kunnen onder andere ontstaan door standafwijkingen aan de voeten, afwijkende standen van tenen en/of nagels en sportblessures.

Reuma en diabetes

Ook advies geven aan reuma en Diabetes Mellitus patiënten - ontstaan door een verkeerde stand van de voet of een verkeerd looppatroon - wordt verzorgd door Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner). Neem voor meer informatie of voor een afspraak contact op. Wij verlossen u van uw pijnlijke voeten!

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.