Oorzaken van pijnlijke voeten

Diverse oorzaken en oplossingen voor pijnlijke voeten

Pijnlijke voeten kunnen ontstaan door een groot aantal oorzaken. Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) heeft 25 jaar ervaring in behandeling van voetklachten. Door het toepassen van echografie en geluidsgolven kan er onderhuids gekeken worden naar afwijkingen.

Vaak is opereren niet noodzakelijk, maar kunnen pijnlijke voeten conservatief behandeld worden. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door ander schoeisel te gebruiken, het aanbrengen van ortheses of therapiezolen.

Hieronder leest u over mogelijke oorzaken van pijnlijke voeten, hoe u deze zelf kunt voorkomen en in welke gevallen een (register) podoloog uw probleem kan verhelpen.

Verkeerde schoenen

Pijnlijke voeten zijn een signaal dat er schade is in de voeten. Één van de oorzaken die succesvol behandeld kan worden door Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) is een scheefstand van de grote teen.

De oorzaak is vaak te wijten aan verkeerd schoeisel. Nauwe schoenen of schoenen met hoge hakken kunnen scheefstand van de grote teen veroorzaken, wat pijnlijke voeten tot gevolg heeft. Een scheefstand van de grote teen veroorzaakt een bult aan de voet. Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) adviseert u het juiste schoeisel om klachten aan pijnlijke voeten te verminderen.

Verdikking van de voet

Een tweede oorzaak van pijnlijke voeten is een verdikking op de wreef. Dit uit zich als een knobbel op de wreef die heftige pijnklachten aan de voet kan veroorzaken, doordat de schoen druk uitoefent op de verdikking. In de meeste gevallen kunnen de pijnlijke klachten aan de voeten verholpen worden zonder operatie.

Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) kan zorgen dat de pijn vermindert door de schoen geen druk meer uit te laten oefenen op de bult. Dit kan onder andere worden bereikt door het aanmeten van steunzolen en/of het aanpassen van de schoen. Ook kan Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) u informeren over de juiste vetertechniek, waarmee u de veter om de bult heen kunt rijgen.

Voet artrose

Ook artrose in de grote teen kan de oorzaak zijn van pijnlijke voeten. Een ontsteking of letsel kan deze pijnklachten veroorzaken. Middels echografie kan Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) de oorzaak van de pijnlijke voeten vaststellen. Weggesleten kraakbeen aan een gewricht is typerend voor artrose. Het lichaam kan het verloren gegane kraakbeen niet vervangen, waardoor pijnlijke voeten ontstaan.

Om de pijn te verzachten kan Podozorg Zaandam (Loopfit Fahner) advies geven over het juiste schoeisel, aanpassingen aan schoenen en het toepassen van therapiezolen. Bij aanpassingen aan schoenen is het van belang deze aangepaste schoenen zoveel mogelijk te dragen om zo de druk op het gewricht te verminderen.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.